Ny praksis for vintervedligehold

Vintervedligehold i Billund Kommune vil fremover ske efter et revideret regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Billund Kommune, som Byrådet vedtog i april 2016.

En ny lov om vintervedligehold betød, at Billund Byråd i 2016 vedtog et revideret regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Billund Kommune.

Regulativet lever op til lovkravene, men det betyder også, at det nogen steder ikke giver mening i forhold til den praktiske snerydning, og derfor har man i de seneste to år fortsat med at rydde efter tidligere regulativ.

- Men vi må også erkende at vi på den måde rydder sne hos nogle borgere, hvor de selv har forpligtelsen og ikke hos andre borgere, hvilket også kan give tvist i eventuelle erstatningssager. Derfor har vi nu valgt at vi fra den kommende vinter følger regulativet, velvidende at nogen steder ikke giver mening i forhold til hvordan det rent praktisk foregår, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune.

Se referat fra Teknik & Miljøudvalgets møde her

På Billund.dk under vintervedligeholdelse kan du se via kortbilag, hvor du kan søge direkte på din egen adresse, kan du se, hvordan snedrydning sker ved din ejendom. Her er også kontaktoplysninger og henvisning til loven.

Vintervedligehold i Billund Kommune