Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Hædersarrangement bliver til Sports- og Kulturgalla og antallet af priser udvides fra to til seks

Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune har i løbet af 2018 arbejdet med et nyt koncept for Billund Kommunes meget populære Hædersarrangement, der fremover får navnet Sports- og Kulturgalla.

Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune har i løbet af 2018 arbejdet med et nyt koncept for Billund Kommunes meget populære Hædersarrangement, der fremover får navnet Sports- og Kulturgalla.

 

Sports- og Kulturgalla 2018 holdes onsdag den 22. maj fra klokken 17.30 i Magion, hvor den røde løber er rullet ud for at modtage de mange deltagere og deres ledsagere til en stemningsfuld aften med underholdning og uddeling af priser. Som noget nyt vil det ikke kun være idrætten der hyldes. Der vil også være mulighed for at indstille for flotte præstationer inden for kulturområdet. På den måde bliver aftenen en hyldest til hele kultur- og fritidsområdet.

  

- Det er er rigtig godt koncept som Kultur- og Fritidsrådet har lavet. Vi har flere gange talt om, at udvide antallet af priser, for der er rigtig mange flotte præstationer i vores kommune og samtidig er vi heldige at have en fantastisk flok af frivillige ildsjæle, der gør det muligt for udøverne at dyrke deres fritidsinteresse. Det bliver dejligt at kunne hædre flere af dem, siger Borgmester Ib Kristensen.        

 

Godt 320 idrætsudøvere, trænere, ledere og pårørende var med, da Billund Kommune i april 2018 uddelte hædersbevisninger til 196 idrætsudøvere og Hæderspris til OL-deltager Michael Jørgensen.

Igen i 2019 vil der være hædersbevisninger til både unge under 18 og de udøvere over 18, der har opnået ekstraordinære toppræstationer.

 

Hæderspris bliver ærespris

Hædersprisen som Michael Jørgensen fik i 2018 bliver fremover til en ærespris, hvor modtageren får 5.000 kroner samt diplom og et kunstværk fra lokal kunstner. Æresprisen kan gives for en helt særlig indsats inden for enten kultur- eller idræt.

 

Talentpris  

Der er tidligere udelt en talentpris af Billund Kommunes samvirkende idrætsforeninger, der opløste sig selv i forbindelse med dannelsen af et fælles Kultur- og Fritidsråd. Fokus er på børn og unge mennesker, der er villige til at yde en ekstra indsats og dygtiggøre sig inden for deres felt, som enten kan være musik, kunst, idræt eller måske en spejder? Det er ikke en elitepris.

 

Nye priser

De to priser suppleres af fire helt nye priser, der omfavner både udøvere på eliteniveau, årets hold samt hædrer den dygtige træner/leder og ledertalentet.

 

De fire priser er:

 

Årets Hold: Prisen der hylder holdfællesskabet og præstationen, der opnås i kraft af hele holdets præstation. Det kan være en opnåelse af et mesterskab eller unikke præstationer/handlinger, der som påskønnes særligt. Årets hold kan også være inden for f.eks. kultur eller lign.

 

Årets individuelle præstation: Er en pris der går til toppræstationen på det individuelle niveau. Eksempelvis mesterskabsplads eller tilsvarende status regionalt/nationalt eller en enestående individuel præstation, der udmærker sig ud over det sædvanlige. Kan også gives til et individ på et hold.

 

Årets træner/leder: Er prisen til træneren/lederen, der løftet opgaven udover det sædvanlige, inspirer, er nytænkende eller på anden måde leverer en særlig indsats, der fortjener et særlig skulderklap.

 

Årets spire: Med fokus på talent. Træneren, lederen, arrangøren eller udøveren inden for kultur og idræt, som har talent til at blive til noget indenfor sit felt. Kan f.eks. også gives til et ungt spirende bestyrelsesmedlem.

 

Indstil kandidat

 

-  Med de fire nye priser får vi lejlighed til at hylde både de ekstraordinære præstationer og hylde talentet hos både udøvere og hos trænere/ledere/arrangører inden for både idræt og kultur, hvilket er en fantastisk udvidelse af det tidligere hædersarrangement. Vi har mange dygtige talenter indenfor idræt og kultur i kommunen, der fortjener at blive hyldet. Når der samtidig er mulighed for at opleve nogle af disse lokale talenter og udøvere optræde, kan det kun blive en helt særlige aften. Jeg syntes virkelig, at Kultur- og fritidsrådet skal have stor ros for det arbejde og de tanker der ligger bag dette nytænkte og spændende koncept, siger Stephanie Storbank, der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

  

Se tidligere vindere

 

 

Vigtige tidspunkter

Den 15. april bliver sidste frist for at indstille kandidater til både priser og hædersbevisninger.

 Den 6. maj skal Kultur- og Fritidsrådet udpege tre nominerede til hver priskategori.

Den 7. maj udsendes invitationer/billetter til alle nominerede og prismodtagere. Samtidig åbner billetsalget for alle andre interesserede.

 Den 22. maj afholdes Sports- og Kulturgalla i Magion.

 

Yderlige oplysninger hos:

Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090

Formand for Unge- og Kulturudvalget, Stephanie Storbank på telefon 2553 1388

Områdechef for Kultur og Fritid Rasmus Kaufmann på telefon 7972 7601    

Formand for Kultur- og Fritidsrådet Ole Velo på telefon 2945 7617