Ny direktør skal gøre Billund til global by for børn

Charlotte Sahl-Madsen skal som ny direktør for Børnenes Hovedstad løfte LEGO Fondens og Billund Kommunes fælles initierede Børnenes Hovedstad vision i Billund til et internationalt forbillede og laboratorium, hvor der helt fysisk bygges en by omkring leg, læring og kreativitet - på børnenes præmisser og med fokus på at omdanne forskning til praksis.

En international rollemodel, der på én gang kan gøre noget for børn og deres leg og læring i hele verden og skabe en attraktiv by i Jylland, hvor folk drømmer om at arbejde og flytte til. Det er succeskriteriet for Charlotte Sahl-Madsen, den nye adm. direktør for Børnenes Hovedstad, der er et partnerskab mellem Billund Kommune og LEGO Fonden.

Hun kommer med erfaring som blandt andet videnskabsminister, udviklingschef i LEGO og adm. direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe samt Universe Fonden.

Jeg er totalt forelsket i visionen om at tage udgangspunkt i børns leg og kreativitet. Det er både smukt og ambitiøst at ville gøre Billund til den mest attraktive og inspirerende børneby i hele verden, ” siger Charlotte Sahl-Madsen.

Børnenes Hovedstad skal fremover operere mere globalt, men det bliver i Billund, at tingene tager form og kan opleves rent fysisk gennem eksempelvis anderledes læringsmiljøer, bygninger og uddannelser.

Der findes ikke noget sted i verden, hvor man prøver at bygge byen på børnenes vilkår og med børnene involveret. Det er vi i gang med i Billund, hvor byudviklingen i disse år foregår i et tempo, der hører internationale storbyer til. Det skal vi udnytte og udbygge til erhvervsudvikling og til at tiltrække både gæster og tilflyttere,” forklarer Billunds borgmester Ib Kristensen.

Det fælles selskab Børnenes Hovedstad A/S blev etableret i 2012 og antallet af projekter lokalt, regionalt og nationalt er vokset støt. Og nu skal visionen løftes til globalt niveau, så Billund både kan blive et eksperimentarium og en global inspirator. Visionen om Billund som Børnenes Hovedstad er bl.a. skabt af LEGO ejer Kjeld Kirk Kristiansen og udspringer af LEGO Fondens grundlæggende syn på børn som rollemodeller og legens afgørende betydning for deres udvikling.

”For mig har det altid handlet om børns kreativitet, udvikling og læring gennem legen. Med visionen om Børnenes Hovedstad får vi integreret børnene i udviklingen af byen på en sjov og legende måde, og jeg er sikker på, at Charlotte kan tage visionen et vigtigt skridt videre i et internationalt perspektiv”, siger Kjeld Kirk Kristiansen.

Ansættelsen glæder også bestyrelsesformand Søren Brandi.

Børnenes Hovedstad vil fortsat være forankret i Billund, men projekterne og tankerne skal have global appel. Vi ved, at vi med LEGO-brandet i ryggen kan få Billund ud i verden og samtidig bringe verden til Billund,” siger han.

Charlotte Sahl-Madsen tiltræder som direktør mandag den 15. maj. Hun afløser Mette Højborg, der er blevet kultur- og erhvervsdirektør i Holstebro Kommune.

Yderligere oplysninger om direktør-stillingen i Børnenes Hovedstad hos bestyrelsesformand Søren Brandi på 3062 7972 eller Charlotte Sahl-Madsen på 5150 4697.

FAKTA

Børnenes Hovedstad er skabt i et offentlig/privat samarbejde mellem Billund Kommune og LEGO Fonden. I 2012 etablerede de i fælles selskab som den motor, der både skal skabe projekter, understøtte andres initiativer, invitere til samarbejde og skabe fælles retning på de mange aktiviteter og indsatser. Børnenes Hovedstad arbejder inden for tre søjler: Leg, læring og kreativitet, by i børnehøjde og inspiration af erhvervslivet.

Billund Kommune og LEGO Fonden ejer hver 50 procent af selskabet. Ud over de fælles aktiviteter i Børnenes Hovedstad arbejder både Billund Kommune og LEGO Fonden også hver for sig med projekter, der understøtter den fælles vision.

Visionen

Billund er Børnenes Hovedstad. Her lærer børn gennem leg og er skabende verdensborgere. Leg er en af de vigtigste ingredienser i at udvikle kreative, sociale og problemløsende børn – og voksne – som tager del i en global og foranderlig verden og skaber gode liv for sig selv og deres omgivelser. I april 2017 besluttede bestyrelsen en ny ambitiøs strategi, der yderligere inkluderer fx betydelige internationale ambitioner, samarbejde med internationale universiteter og organisationer samt tiltrækning af børnefamilier, forskere og udviklere, der enten er på visit for at inspireres eller som bosætter sig i Billund.

Charlotte Sahl-Madsens CV:

• 2017 CEO Børnenes Hovedstad
  • 2011 Bestyrelsesmedlem (virksomheder, fonde, kulturinstitutioner)
  • 2011 Grundlægger og ejer af salvesensahl
  • 2011 - 2014 Direktør Kunsthallen, Sønderborg
  • 2010 - 2011 Minister for videnskab, teknologi og udvikling (K)
  • 2005 - 2010 President, Universe Fonden (forskning i læring og innovation)
  • 2009 - 2010 Bestyrelsesformand Danfoss Universe A/S
  • 2004 - 2009 CEO, Danfoss Universe A/S