500 børnehavebørn bevæger sig i OL-byen

I forbindelse med Skole OL Finalen besøgte 500 børnehavebørn i dag Skole OL finalebyen, Billund. Her havde de en dag med fokus på bevægelse. Her prøvede de mange børn blandt andet kræfter med både cykelslangetræk og boldkast.

Det er ikke kun landets skolebørn, som i disse dage besøger Billund for at deltage i Skole OL Finalen. Også børnehavebørn fra Billund Kommune besøgte OL-byen for at have en dag fyldt med bevægelse. Det er KFUM Idrætsforbund, der sammen med Billund Kommune benytter Skole OL til at sætte fokus på bevægelse hos de mange børnehavebørn.

Skole OL Finalen er for alle. Derfor synes jeg også, det er naturligt, at kommunens mange daginstitutioner får muligheden for at få en OL-oplevelse. Skole OL må også gerne skabe bevægelsesglæde hos de mindste. Derfor er jeg glad for, at vi kan dele Skole OL med børnehavebørnene, fortæller Billund Kommunes projektleder for finalen Daniel Quvang Rasmussen.

Cykelslangetræk og boldkast på programmet

Børnene har kunnet holde deres eget mini OL, med et fyldt program med aktiviteter, der sikrer, at de får løbet, hoppet, kravlet og får sig rørt.

Det er aktiviteter såsom cykelslangetræk og boldkast, som de mange børnehavebørn skal prøve kræfter med. I alt har 500 børn fra hele kommunen været forbi Teddy Bear Art Museum, hvor arrangementet foregik.

Skole OL-konceptet spiller godt ind i vores opgave med at lade børn lære gennem leg. Det er en fantastisk mulighed for børnene at opleve hvordan de er en del af et større fællesskab. På sådan en OL-dag oplever børnene glæden ved at bevæge sig og er en aktiv del af Skole OL, som de seneste i livet bliver en del af, fortæller dagtilbudschef Lisbeth Østergaard