Cykelpiloter indtog Grindsted

Cykling uden alder fylder fem år og var på besøg i Grindsted, hvor både nye og gamle cykelpiloter tog en tur i kulden.

Billund Kommune er medlem af bevægelsen Cykling uden alder, som har en vision om, at alle har ”Ret til vind i håret”. Det får man ved at frivillige cyklepiloter tilbyde cykelture i rickshaw til beboere på plejecentre.

Bevægelsen kan fejre 5 års fødselsdag i starten af april og i Billund kommune blev den første tur kørt i april 2015.

- Vi brugte jubilæet til at markere Cykling uden alder med et arrangement med besøg af Cykling uden alders organisation. 25 erfarne piloter, passagerer, nye piloter og interesserede mødte frem. Trods minusgrader udenfor blev fire rickshaws lynhurtigt bemandet med piloter og passagerer, mens andre tog deres egen cykel, og så gik det ellers derud af på en frisk cykeltur rundt i Grindsted, fortæller leder af Sundhedsstaben i Billund Kommune, Lene Bruun.

Efter cykelturen var der møde med masser af information om Cykling uden alder og gensidig inspiration, hvor der var masser af idéer til, at få mere gang i cyklerne og dermed få flere ældre ud at cykle og få vind i håret.

I kommunen er der lige nu to rickshaws på Sydtoftens plejecenter i Grindsted og én på Billund Plejecenter.

- Vi kan altid bruge flere piloter. Går du rundt med en cyklepilot i maven og har lyst til at gøre en positiv forskel i en ældre medborgers liv, er det bare med at henvende sig, siger Elin Boelskifte fra Træningscentret på Sydtoften.

Cykling uden alder i Billund Kommune

kan kontaktes via mail adresse:

eller se hjemmeside

Yderligere oplysninger hos leder af sundhedsstaben, Lene Bruun, på telefon 79 73 73 09 (ferie i uge 7).