Billund Kommune bliver vært for fodboldfest til Euro 2020

Med udgangspunkt i Billund By inviterer Billund Kommune i samarbejde med DBU fans fra hele kommunen, medarbejdere på de mange arbejdspladser, ja kort sagt alle mulighed for at blive en del af fodboldfesten omkring EM 2020 i Danmark i Juni. Kampene vises på storskæm, og der kommer masse af sideaktiviteter gennem hele måneden.

Køen til billetter til Danmarks tre EM-kampe i Parken er lang, meget lang. Men heldigvis begrænser fodboldfesten i forbindelse med Euro 2020 sig ikke til Parken eller tv- skærmen.

DBU har nemlig lavet et koncept, der spreder EM fodboldfesten ud i hele Danmark med storskærmsarrangementer, Fanzone, Legends Tour med mobilt museum der genskaber hele Danmarks fest omkring EM i 1992, EM i straffespark og E-sport i form af en FIFA Turnering.

Konceptet er stort og tilbydes en række kommuner landet over, og som den første kommune i landet har Billund Kommune indgået aftale med DBU om værtskab for en fodboldfest i forbindelse med EM i juni måned.

- EM 2020 er en af de største sportsbegivenheder vi kan drømme om i Danmark, og vi synes DBU kommer med et rigtig spændende koncept, som giver mulighed for at skabe en fodboldfest for hele Billund Kommune. Vi har spurgt fodboldformændene i hele kommunen, og de var meget enige om, at det var noget vi skulle gå efter, siger Borgmester Ib Kristensen.

Stor opbakning fra klubber

Faktisk var fodboldformændene ikke kun enige om, at det var en god ide at samarbejde om fodboldfesten med DBU. De var også enige om, at festen skulle finde sted på Byens Plads i Billund, og at der skal indsættes shuttle-busser, så fodboldfans i alle aldre fra hele kommunen kan deltage i fodboldfesten.

-  I Billund har vi en stor gruppe internationale, og vi har både Belgiske, Finske og Russiske borgere bosat, der kan være med til at gøre fodboldfesten endnu sjovere, vi har store virksomheder med pendlere i tusindvis, der forhåbentlig også gerne vil se fodbold i fællesskab og vi har et LEGO House, der kan være med til at skabe yderligere stemning. Og så har vi ikke mindst opbakning fra de øvrige klubber i kommunen, så vi sammen kan skabe en fodboldfest, siger Lars Thomsen, der er formand for BI Fodbold.

Hos DBU glæder man sig meget over, at den første aftale er på plads, og måden processen er kørt på i Billund Kommune.

-    Det er meget stærkt, at man i Billund Kommune har haft fodboldklubberne med på råd, og at man sammen har fundet en destination, hvor man kan samle fodboldfans fra hele kommunen, så alle kan blive en del af noget større og ideen med at sætte shuttle-busser ind for at give alle mulighed for at deltage er flot, siger Bent Clausen, der er næstformand for DBU.

Interessen for fodboldfesten er ikke kun stor i Billund Kommune. En lang række andre kommuner har også vist interesse, så der bliver fodboldfest i hele Danmark også for dem, der ikke får en billet til selve kampene i Parken.

Billund Kommunes aftale med DBU omfatter de tre indledende kampe lørdag den 13. juni klokken 18.00 mod Finland, torsdag den 18. juni klokken 18.00 mod Belgien samt mandag den 22. juni klokken 21.00 mod Rusland. Går det som vi alle håber, og Danmark kommer i kvartfinalen vises den kamp også. Det er i så fald mandag den 29. juni.

Juni i fodboldens tegn

Udover selve kampene vil der som sagt være fanzone med mulighed for ansigtsmaling, køb af merchandise og meget mere.

- Der kommer rigtig mange aktiviteter. Vi håber at kunne samle op mod 2.000 fans til kampene, og skabe en fest, der breder sig rundt om i byen. Handlen er meget positiv og LEGO House har allerede tilkendegivet at de naturligvis også vil markere den største fodboldbegivenhed i Danmark, siger Borgmester Ib Kristensen.

Billund Kommune vil i de kommende måneder planlægge aktiviteter rundt om kampene sammen med handlen, foreningslivet og andre interesserede.

Yderligere Oplysninger:

Billund Kommune: Borgmester Ib Kristensen på telefon 4054 8090.

Områdechef for Kultur- og Fritid Rasmus Kaufmann på telefon 7972 7601.

Kulturkonsulent Ronja Maria Raundahl Egsmose på telefon 7972 7606

DBU:  Næstformand Bent Clausen på telefon 4028 3746 eller Konsulent på 2020 Fodboldfest Teddy Pedersen på telefon 2027 5111

Fakta:

Kommer til at foregå omkring Byens Torv i Billund.

Der indsættes Shuttle-busser fra øvrige byer i kommunen.

Sideaktiviteter som Legends Tour, EM i straffe med videre meldes ud, når datoer er kendt.

Du kan også følger festen og få løbende information på www.dbu.dk