FNs 17 verdensmål udbredes til to millioner – Billund og Grindsted blandt 48 byer der får besøg

FNs 17 verdensmål skal udbredes til to millioner danskere – Billund og Grindsted er blandt de 48 byer der får besøg seks gange hver i 2018 og 2019. Første besøg er nu på fredag, hvor tryllekunstner Anders Møller kommer på Byens Torv i Billund klokken 14.00 og Torvet i Grindsted klokken 15.00

Danmark for målene er en stor kampagne, som omfatter Global Goals Tour – et initiativ, som via en omfattende turné på otte besøg i 48 danske byerhar en mission om at udbrede FN’s 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde. Med Global Goals Tour har Danmark for målene ambitioner om at få verdensmålene ind under huden på danskerne.

Både Billund og Grindsted er blandt de byer, der får besøg af Global Tour arrangementerne og Borgmester Ib Kristensen er ikke i tvivl om, at der er noget der kan give værdi.

- At få udbredt og skabt viden og engagement omkring de 17 verdensmål er vigtigt for os alle, og den mulighed får vi med Global Tour. Samtidig får vi nogle begivenheder i de to byer Grindsted og Billund, som kan være med til at gæster i de to handelsbyer får en oplevelse samtidig med at også skoler og foreninger med flere får mulighed for at udnytte besøgene til at få viden om et vigtig emne, siger Borgmester Ib Kristensen.

De to formænd for handlen i Billund og Grindsted, Flemming Nørbygaard og Johnny Hansen, er begge meget tilfredse med at Global Tour ligger vejen forbi de to handelsbyer.

- Det er et vigtigt emne, og samtidig bliver det præsenteret på en sjov og interessant måde og på en måde, så byernes butikker, men også foreningsliv, kan være med at skabe liv og mulighed for oplevelser i vores byer, det glæder vi os til, lyder der fra Johnny Hansen.

Tryllekunstner Anders Møller kommer fredag

Global Goals Tour kickstartes med to små pop-up julearrangementer i december 2018. Første gang er på fredag den 7. december, hvor tryllekunstner Anders Møller kommer på besøg fra klokken 14.00 i Billund på Byens Plads og klokken 15.00 på Torvet i Grindsted.

Det er et besøg der giver smil på læben, inspiration og noget at snakke om bagefter, og for de 100 første i hver by, vil der være en lille verdensmålsgave, som de kan tage med hjem.

Tryllekunstner Anders Møller leverer magisk underholdning i absolut topklasse, og med sin charmerende stil kan publikum glæde sig til et show fyldt med forbløffende magi blandet med en stor portion humor. Mere end 10 års erfaring, flere hundrede shows for publikummer i alle størrelser, TV-optrædender samt afholdelse af workshops og seminarer for andre tryllekunstnere har gjort, at Anders Møller i dag er en af Danmarks førende tryllekunstnere.

Anders skaber magi, der overrasker, underholder og ikke mindst fascinerer, og så har han hele tiden publikum i centrum! Den røde tråd gennem showet er FN’s17 verdensmål. Efter showet vil Anders holde trylleskole, hvor de første 100 børn og unge i hver by får et sæt af de flotte verdensmålstryllekort. Herefter lærer Anders børnene et utroligt trylletrick, som de kan gå hjem og imponere venner og familie med!

Kok Jesper Vollmer

Næste besøg er fredag den 21. december, hvor Kok Jesper Volmer kommer på besøg. Igen fra klokken 14.00 i Billund og 15.00 i Grindsted.

Jesper Vollmer kommer med pointer fra sit eget liv som kok og familiefar, og som manden i huset der naturligvis kokkererer i julen. Der kommer små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper stod for i 10 år, og om hvordan omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord ved hoffet.

Jesper vil komme med masser af små fifs og tricks, der kan arbejdes videre med i derhjemme, uden så meget madspild - og med samvittigheden og pengepungen i orden.

Se mere om hele Global Tour