Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Stor interesse for malerier af Freddy Østergaard

Der var stor interesse for malerierne af Freddy Østergaard, da borgerne i Billund Kommune torsdag den 30. november havde mulighed for at købe malerierne.

Torsdag den 30. november var Freddy Østergaards samling på 100 malerier, akvareller og tegninger udstillet i Børnenes Byrådssal på Rådhuset i Grindsted, og borgerne i Billund Kommune havde mulighed for at købe og byde på billederne.

Vi er glade for at kunne tilbyde Freddy Østergaards smukke malerier til borgerne i Billund Kommune, og det er dejligt, at der er så mange, der er interesserede i dem”, sagde Mette Roed, der var ansvarlig for salget af billederne.

Mange mennesker var mødt op i Børnenes Byrådssal torsdag eftermiddag for at se malerierne udstillet, og der kom hurtigt gang i salget. Malerierne blev solgt til 100 kroner per styk, men enkelte malerier blev budt op i pris, fordi der var flere interesserede købere.

”Det er gået over alle forventninger – vi har solgt 60 malerier”, fortalte Mette Roed.

Den nu afdøde maler Freddy Østergaard kom fra Grindsted og havde foræret sin samling af billeder til kommunen med ønsket om, at billederne blev tilgængelige for kommunens borgerne.

Læs mere om Freddy Østergaard

I 2011 havde kommunen en stor udstilling af malerierne på Rådhuset, og kommunens institutioner har været tilbudt at have malerierne.

Efterspørgslen på at have malerierne har ikke været så stor, og derfor har kommunen været i dialog med Freddy Østergaards familie om en løsning. Løsningen blev, at billederne skulle tilbydes borgerne i kommunen ved salg, og at overskuddet skulle doneres til Alzheimerforeningen. Foreningen får nu 6000 kroner ved salget af de 60 malerier.

Er man interesseret i et maleri af Freddy Østergaard, er der stadig billeder til salg frem til nytår. For flere oplysninger kontakt: Stabssekretær Mette Roed på email mro@billund.dk.