Minister håber andre lader sig inspirere af Campus Grindsted

Økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll, var mandag på besøg i Grindsted for at se nærmere det på voksende Campus Grindsted.

Det var en tydelig imponeret minister, som mandag 24. april var på besøg hos Syddansk Erhvervsskole i Grindsted. Formålet med besøget var at se, hvordan og hvorfor Billund Kommune, har så stor succes med at lokke de unge til de erhvervsfaglige uddannelser.

Campus Grindsted er en stor inspiration for andre kommuner, fordi de har gode erfaringer med, hvor vigtig samarbejde er, når man skaber et godt studiemiljø.

Derfor var dagen fyldt med besøg på skolens forskellige afdelinger, og ministeren fik både hilst på fremtidens håndværkere, mekanikere og kosmetologer.

Nøglen er samarbejde

Jesper Dahlmann, direktør for Erhvervsgymnasiet Grindsted og formand for Campus Grindsted, fortalte ministeren, at nøglen til deres store succes er det samarbejde, som de har imellem alle uddannelsesinstitutionerne på Campus Grindsted.

Samarbejdet skaber et godt socialt miljø, og afstanden mellem de forskellige uddannelser bliver mindre. Det har også vist sig at være effektivt, da antallet af optagne på erhvervsuddannelserne hvert år stiger.

”Vores voksende elevtal er et resultat af bevidst fokus og handling. Derfor er vi også stolte over, at Billund Kommune ligger nummer 1 på landsplan, som den kommune med flest unge i uddannelse efter 9. klasse,” siger Jesper Dahlmann.

Vi skal gøre som Billund

Simon Emil Ammitzbøll synes, det er interessant at se, hvordan forskellige kommuner arbejder med uddannelse, og han er ikke i tvivl om, at Billund er en helt speciel kommune på det punkt.

”Billund Kommune er en succeshistorie, som vi skal lade os inspirere af, og for min skyld må deres succes med erhvervsskolerne gerne udbredes til alle landets kommuner, ” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Ministeren fremhævede, hvor vigtigt det er, at unge mennesker kommer i gang med en uddannelse. Når det er gjort, skal der så arbejdes på at beholde dem på uddannelsen.

Frafaldsprocenten på Campus Grindsted er på 6 %, og ifølge Simon Emil Ammitzbøll har han aldrig set noget lignende.

”Billund Kommune har en meget positiv og optimistisk tilgang til deres uddannelsesmiljø, og jeg er sikker på, at hvis man er lige så målrettet som dem, så kan man komme rigtig langt, ” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Udover besøget hos Syddansk Erhvervsskole og den målrettede fortælling om, hvordan man samarbejder i Campus Grindsted, var Økonomi- og indenrigsministeren også på besøg i Billund Kommune for at høre mere om Billund Byvision og udmøntningen af den.