Sundhed og samvær – for de mindste og de ældste.

Et samarbejde mellem Billund Plejecenter og Børnehaven Trætoppen medfører et lille oplevelsesområde "Fortællerskoven" hvor gamle beretninger og fortællinger får nyt liv.

Billund Kommune har gennem de senere år arbejdet bredt med tiltag, der kan give et sundere liv for alle borgere i kommunen.

I projektet samarbejder Billund Plejecenter og Børnehaven Trætoppen om at skabe et lille oplevelsesområde ” Fortælleskoven” i nærheden af Plejecentret, der kan fremme fysisk bevægelse og oplevelser i naturen. Samtidig skabes en kobling mellem de mindste og de ældste, så generationer kan mødes i en fælles fortælling og med et smil på læben.

Fortælle-Workshop for ældre d. 3. oktober
Først holder vi en workshop for en gruppe ældre på plejecenteret, hvor de ældre skal fortælle historier fra ”gamle dage”. Det kan være fortællinger om skolen, om at arbejde i markerne, om hvordan man fejrede jul i gamle dage, om gode legekammerater, sjove lege og meget mere. Efterfølgende nedskrives de bedste historier, som skal bruges til en workshop i børnehaven.

Læs mere om den vellykkede dag her

Tegne-workshop for børn d. 24. oktober
I børnehavens workshop bliver historierne læst op, og børnene skal nu selv kan danne sig billeder på nethinden, og efterfølgende tegne og farve historierne. Vi snakker om gamle dage og vi viser forskellige billeder som inspiration – og laver selvfølgelig også nogle lege ”fra gamle dage”. Målet er at vi får tegnet cirka 10 flotte billeder i fællesskab.

Historierne bliver levende i skoven
Efter workshoppen omdannes børnenes billeder til en række små skulpturer. Skulpturerne skal stilles op i skoven nord for skulpturstien og de ældres historier lamineres sammen med nogle små natur-børne-opgaver og der lægges op til at børn og ældre skal mødes om projektet, tegningerne og minderne. Vi håber også, at forældrene og pårørende vil tage børnene og de ældre med ud og se deres værker.

Samarbejde
Projektet er et samarbejde mellem Børnehaven Trætoppen i Billund, Billund Plejecenter og Billund Kommune.

Selve workshops (for både de små og de ældre) afholdes af Arkitektfirmaet Gustin der har en stor erfaring i afholdelse af børneworkshops. Det er også arkitekterne, der står for at få omsat børnenes tegninger til små skulpturer i farvet stål. Kommunen sørger for at de bliver forsvarligt opsat i området bag skulpturstien.

Har I spørgsmål til projektet er I velkomne til at kontakte projektleder Anne-Vibe Jensen, Natur og Friluftsliv
På tlf. 41721448 eller mail. avrj@billund.dk